Bijeljina: Prijem kod gradonačelnika za Dunju Vuksić

 Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je u Gradskoj upravi prijem za Dunju Vuksić, članicu Bokserskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine povodom osvajanja srebrne medalje na takmičenju u Turskoj.

Dunja Vuksić je druga kadetkinja Evrope u boksu u kategoriji do 57 kilograma. Osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u boksu koje je održano u turskom gradu Erzurumu u avgustu ove  godine.

  Ova talentovana sportistkinja je i aktuelna prvakinja BiH, a prošle godine je osvojila bronzu u Istočnom Sarajevu.

 Gradonačelnik Petrović je naglasio da je,  velika čast razgovarati sa Dunjom,” koja je za naš boks postigla istorijski uspjeh na prvenstvu koje je prethodno pomenuto”.

  – Osvojiti ovako značajno priznanje, osvojiti srebro u izuzetno jakoj konkurenciji, jer su učestvovale predstavnice brojnih evropskih zemalja, znači mnogo, a Dunjin rezultat je došao kao nagrada za predano treniranje u protekle četiri godine i, istovremeno, pokazao jačinu njenog karaktera i neverovatan sportski duh – rekao je Petrović.

 Gradonačelnik je uputio čestitke trenerima i rukovodstvu kluba na prepoznavanju ovakvog talenta. Uspeh naše mlade sportiskinje je još veći, ako se u obzir uzme činjenica da je u ogromnoj konkurenciji kadetkinja Dunja bila jedina takmičarka iz Republike Srpske, ali i da nijedna devojčica iz Srbije nije uspela da se kvalifikuje na ovo prvenstvo.

 Darko Tomić iz Bokserskog kluba „Radnik“ izrazio je zahvalnost gradonačelniku Petroviću na prijemu i praćenju rada i rezultata ovog kluba. On je rekao da svi treba da budemo svjesni činjenice da je boks olimpijski sport, da medalje nisu toliko česte, kao  da je zbog toga Dunjin uspeh još veći.

 – Dunja poseduje bespr ekoran sportski duh, a pokazala je i veliko samopouzdanje tokom takmičenja, bez obzira na veoma jake protivnice, pre svega iz Poljske i Irske. Srebrnom medaljom iz Turske, poboljšala je rezultat u odnosu na prethodnu godinu kada je na Evropskom prvenstvu bila bronzana – kazao je Tomić.

On je rekao da je „Radnik“ u prethodnom periodu pomagao takmičare koji nisu iz Bijeljine, već dolaze iz drugih gradova, kada njihovi matični klubovi nisu bili u mogućnosti da im pomognu u izgradnji karijere.

 Značajnu  podršku Dunja je dobila i u Loznici, gde je mesec dana, besplatno, kao u svojoj kući, boravila u hotelu „Safir“, čiji su vlasnici roditelji njene drugarice, Zorane Mitrić, koja je, takođe, sve uspešnija u boksu.U Loznici se i pripremala pod nadzorom trenera Aleksandra Lekića Leke, koji je svim srcem verovao u njen talenat.                Kao najveću podršku u karijeri, ova mlada sportistkinja je istakla svoju tetku Danku. Dunja kaže da je ponosna što je upisana u istoriju boksa, sporta Republike Srpske, BiH, Bijeljine i Bratunca, kao i  da ima velike ambicije kada su u pitanju i jači treninzi.

Autor: Vladimir Mitrić