Maskenbal za kraj Dečjeg leta u Loznici

Počev od Dana grada, 16. juna, u amfiteatru crkve Pokrova Presvete Bogorodice, svakog ponedeljka nizali su se obrazovni, sportski i zabavni programi namenjeni deci uzrasta od 3 do 14 godina, u organizaciji Kancelarije za mlade grada Loznice.


Mališani, tokom juna, jula i avgusta, uživali su u kreativnim radionicama Lolipop igraonice, nizali su perlice u ogrlice sa Duo koncept nakitom, plesali u školi plesa Oki doki, razvijali vijugice kroz orijentiring sa Jovanom Jančićem, motoriku i koordinaciju kroz školicu sporta Šampioni, oblikovali glinu sa grančarijom Bojinović, učili i pevali uz muzičku radionicu Bim Bam, zabavljali se sa klovnom Džonikom, te gledali predstave i bioskopske projekcije na otvorenom.


Za kraj prvog Dečjeg leta, ovog ponedeljka 29. avgusta, amfiteatarom su prošetale princeze, veći broj supermena, pod punom opremom nindža kornjača i drugi najdraži likovi najmlađih iz crtanih filmova, te tako kostimirani pokazali svoja plesna umeća na žurki koja je u njihovu čast organizovana.

“Žao nam je što ovako lepe događaje privodimo kraju, ali nas raduje činjenica da će Dečije leto nastaviti da živi i narednih godina i nadamo se da će postati tradicija našeg grada. Sve radionice i aktivnosti sprovedene u organizaciji Kancelarije za mlade, pod pokroviteljstvom Grada Loznice, bile su besplatne, a cilj same manifestacije bio je da se naša deca zabave na kvalitetan način, van zatvorenog prostora i digitalnih uređaja, te da svoje slobodno vreme provedu na kreativan i njima koristan način. Zato smo birali sadržaje koji bi bili prilagođeni i mlađoj i starijoj deci. Zahvalili bismo svim udruženjima i učesnicima koji su bili deo programa, ali i roditeljima i deci čije prisustvo i dobro raspoloženje je ispunjavalo svaki ponedeljak“, rekla je Anđela Ignatović, koordinator Kancelarije za mlade grada Loznice.