Igor Braunović, narodni poslanikm predsednik udruženja „Naša Drina“na komemoraciji komandantu generalu Božidaru Deliću: Nema nazad, iza je Srbija!

Narodni poslanik, predsednik Udruženja „Naša Drina“, vojvoda Igor Braunović, pripadnik 549 motorizovane brigade, zahvalio se svima koji su došli da iz visokog doma, iz Narodne skupštine, na večni put isprate velikog komandanta, srpskog heroja, junaka, general majora Božidara Delića, „našeg dragog komandanta, heroja, čoveka koji nikad nije komandovao juriš“.


-Uvek je stajao pred nama i jedina njegova komanda bila je za mnom -rekao je Braunović, izrazivši da je čast da govori, u ime pripadnika 549 motorizovane brigade. Ponosan Srbin iz Hercegovine, rođen u srpskoj Metohiji, čovek koji je voleo i živeo za svoj narod i svoju zemlju.Čovek koji ni izdajnike koji su ga izdali nije mogao da izda, nego je pustio suzu, jedinu suzu koju koju smo iz njegovog ikad videli.Suzu koja nam i dan danas stoji u grlu, svima iz 549 motorizovane brigade iz Prizrena.Nećamo nikad zaboraviti u uvek ćemo u srcu da nosimo njegove reči Nema nazad, iza je Srbija.


To je ono, naglasio je Braunović, što ih je vodilo i ono što će ih voditi dokle god su živi.


-Komandant nam je ostavaio jedan amanet o kome ne možemo nećemo i ne smemo da pričamo, ali ćemo ali ćemo se svim srcem tružiti da ga ostvarimo i da ga ne razočaramo -rekao je Braunović.

-A vi, dragi pripadnici iz 549 moptorizovane brigade, vrlo dobro znate koji je.I kad ga je pritisla velika bolest i velika muka, ni tada nije krenuo nazad.Krenuo je gore u nebesku Srbiju.Krenuo je tamo gde mu je mesto.Tamo gde će večno da živi, tamo gde će da komanduje pripadnicima naše brigade, koje nije uspeo da sučava, a čuvao je i brinuo o svakome od nas.Neka ti je laka crna crna zemlja srpska, Bog neka ti dušu prosti, komandanta.Neka ti je večna slava i hvala za sve što si uradio za svoj narod i svoju zemlju, rekao je na kraju obraćanja Braunović.

Autor teksta: Vladimir Mitrić