Loznica i Međaši organizuju Dane dečjeg ribolova u Sunčanoj reci

Povodom održavanja manifestacije „Dani dečijeg ribolova“, koju organizuje Dečija ambasada „Međaši“, pod pokroviteljstvom Grada Loznice, generalni sekretar Dečje ambasade Međaši Dušan Tomić istakao je na današnjoj konferenciji za medije u etno selu „Sunčana reka“, gde će ova manifestacija i biti održana, da je Grad Loznica na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem prepoznat od strane dečje zemlje i dečje ambasade od samog početka do danas.

Zadnjih desetak godina nije bila ni jedna manifestacija da učešće nije uzeo Grad Loznica i lično gradonačelnik Vidoje Petrović. Nije to samo saradnja sa Dječjom ambasadom i Dječjom zemljom. Primetili smo da gotovo nema dana da se nešto lepo ne događa u ovom gradu za decu i mlade. To je perspektiva i zato želimo da Grad Loznicu proglasimo gradom dece sveta i da se ovde deca okupljaju, a glavni grad dece sveta u Loznici trebalo bi da bude „Sunčana reka“, jer ovde svakodnevno prodefiluje mnogo dece. Mi smo sa manifestacijom „Dani dečjeg ribolova“, želeli da u „Sunčanu reku“ dovedemo decu iz šest država i pređemo na taj način granice Srbije. Zato ćemo mi „Sunčanu reku“ proglasiti glavnim gradom Dečije zemlje, a Dečiju zemlju u Međašima proglasićemo „Sunčanom rekom“. To je početak – ukazao je Tomić.
Član Gradskog veća Grada Loznice Milan Nedeljković istakao je da Grad Loznica, kao pokrovitelj, prepoznao „Dane dečjeg ribolova“, kao manifestaciju od izuzetnog kulturnog značaja za Loznicu, koja je poznata i kao grad sporta u koji mnogo ulaže, kao i da je ove godine u okviru Dečijeg kulturnog leta organizovano mnogo manifestacija zahvaljujući lozničkoj Kancelariji za mlade koja radi svoj posao na visokom nivou.


Prema rečima vlasnika etno sela „Sunčana reka“ Zorana Mirkovića, manifestaciju „Dani dečjeg ribolova“ otvoriće u subotu, u 10 časova, gradonačelnik Vidoje Petrović, koji uvek podržava ovakve događaje, pogotovo kada su deca u pitanju.
Kako je naveo, od 10.30 do`12.00 časova biće održano takmičenje u pecanju, u 12 dodela pehara i zatvaranje manifestacije, a od 12 do 13 časova, opredeljen je sat za slobodne sportske aktivnosti za svu decu, koja će se potruditi da upecaju najmanju ribicu.

Posebna nam je čast što ćemo posle svih tih događaja organizovati bratimljene etno sela „Sunčana reka“ i Dečje zemlje „Međaši“ i postavićemo zastavu etno sela i dečje zemlje. Isto tako će biti i dve zastave u dečjoj zemlji Međaši. Donećemo ogroman kamen gde će sva deca, koja budu učestvovala, moći da se potpišu uljanim bojama, a taj kamen će stajati u „Sunčanoj reci“, dokle god bude postojala – naglasio je Mirković.


Organizatori su pozvali sve zainteresovane građane Loznice i decu da uzmu učešće u manifestaciji „Dani dečijeg ribolova“.