Zaposleni JP „Srbija šume“ pomažu lečenje šestogodišnjeg Adina iz Priboja

Šestogodišnji Adin iz Priboja, koji se nekoliko godina borio sa najtežim stadijumom takozvane Burkitovog limfoma, uspevši da se izbori za život, postao je veliki prijatelj zaposlenih JP „Srbija šuma“ i oni njegovi, kako kaže „nazaboravni drugari i drugarice“.

Tumori su nestali, Bogu hvala, ali, u naredne dve godine, trajeće velika bitka da se ne vrate.Metasstaza, koja mu je bila na nervima, uticala je da još uvek ne može da hoda.Lekari veruju da će,uz odgovrajuće fizioterapije i neurorehabilitacije, lepi, bistri i dragi dečak da prohoda.

U pomoć dečakovoj porodici da izmiri poptpuno troškove lečenja, zašto treba 20 hiljada evra, uključilo se JP „Srbija šume“ sa generalnim direktorom Igorom Braunovićem, osvedočenim humanistom, koji su, od srca, kako kažu, dali novačnu podršku.

I ne samo pomoć u novcu.Braunović I njegovi saradnici ugostili su dečaka i njegove roditelje,

družili se sa njima čitav dan, priređujući niz iznenađenja pretočenih u divne trenutke.Adin se najviše radovao plavom šlemu, zastavi i trkačkoj stazi.Uživao je i u palačinkama kod svojih domaćina i stekao, kako je sam rekao, najbolju drugaricu Žaklinu sa kojom se teška srca rastao.

V.Mitrić