Prijam u Tršiću za najbolje osnovce i srednjoškolce

Loznica se ponosi dugom tradicijom nagrađivanja najboljih osnovaca i srednjoškolaca. Pored 13,5 miliona dinara, koliko se svake školske godine izdvaja kroz stipendije – gradske nagrade, nagrađuju se i najbolji učenici, nosioci medalja sa republičkih takmičenja i đaci generacije iz osnovnih i srednjih škola.


U Naučno – obrazovnom centru Vuk Karadžić u Tršiću gradonačelnik Vidoje Petrović uručio je nagrade za 55 najboljih učenika, nosilaca medalja sa takmičenja i 17 đaka generacije. Sa željama da istraju na započetoj putanji usavršavanja i napretka, „jer sve dubine i lepote života i sveta mogu videti samo oni koji svoje staze obasjavaju svetlima znanja“.


„Posebna mi je čast i zadovoljstvo da pozdravim naše najbolje učenike, njihove roditelje, nastavnike i profesore jer nas je zbližio jedan lep povod da im zajedno sa svojim saradnicima iskažem poštovanje i zahvalnost jer Loznica beleži trend sve većeg broja uspešnih učenika koji sa republičkih i međunarodnih takmičenja donose neku od prve tri nagrade. U odnosu na proteklu godinu ta brojka je uvećana za 16 nagrada. Ovo je lep dan i povod za sve nas jer imamo i 17 učenika generacije iz osnovnih i srednjih škola. Drago mi je što ste svoje visoke ocene i znanje koje ste usvojili potvrdili na prestižnim takmičenjima pa ovaj grad sa vama, vašim školama i roditeljima ima budućnost. Zato bih rekao, da bez obzira na sve nedaće i teškoće sa kojima se susrećemo na dnevnom ili nedeljnom nivou prepoznajemo iskonski značaj i vrednosti znanja. Znanje i zdravlje su najveće bogatstvo“, istakao je gradonačelnik Loznice.


Uz druge poklone, učenici su dobili i novčane nagrade čija je ukupna vrednost oko 500 hiljada dinara.