Novi vrtić 1. septembra

Radove na izgradnji vrtića u Lozničkom Polju, koji prema utvrđenoj dinamici treba da bude izgrađen do 1. septembra, obišli su danas koordinatori ovog projekta Darko Šumarević sa svojim saradnicima, pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić i glavni urbanista Dragana Jovanović u ime Grada Loznice koji je investitor, kao i predstavnici izvođača radova i nadzornog organa.


Kako je istakao pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, izvođači radova tvrde da se građevinski radovi se odvijaju po dinamičkom planu, a u toku je javna nabavka za opremanje vrtića kako bi deca bila smeštena od 1. septembra u novo moderno opremljeno obdanište, ako se sve bude odvijalo planiranim tokom.


– Danas se nalazimo ispred vrtića u Lozničkom Polju. Naš grad ima pet obdaništa na teritoriji grada, jedan objekat u Banji Koviljači i 34 prostora u okviru škola. Dečja ustanova opslužuje oko 1680 dece, od čega je oko 1100 njih u celodnevnom boravku. Kada smo 2012. godine izgradili Vrtić „Čarolija“ smatrali smo da više neće biti lista čekanja, ali pošto su se ponovo pojavila 2017. godine smo u saradnji sa Ministarstvom privrede rekonstruisali objekat „Bambi“ čije smo kapacitete proširili za oko još 130 mesta. Pokazalo se i da rekonstrukcija tog vrtića nije bila dovoljna da sva deca budu smeštena. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstvu prosvete finansira se izgradnja obdaništa u Lozničkom Polju kapaciteta 270 mesta. Sam objekat ima 12 moderno opremljenih prostorija sa toaletom – kazao je Đokić i dodao da su dobili uverenja od izvođača radova da sve teče po planu i da bi deca od 1. septembra trebalo da krenu u novi vrtić.