Zvornik: Za 10 dana 25 prijava u aplikaciji „Građanska patrola“

U prvih deset dana rada mobilne aplikacije „Građanska patrola“ evidentirano je 25 prijava građana, od čega za tri nije nadležna Gradska uprava grada Zvornika ili gradska javna preduzeća. Do sada je već rešeno 10 prijava, dok je 12 u procesu rešavanja.

„Građanska patrola“ je aplikacija putem koje možete prijaviti komunalne probleme, u potpunosti je besplatna, anonimna i dostupna na platformama Play store i App store. Aplikaciju je potrebno skinuti na mobilni uređaj, napraviti tri fotografije ili video ne duži od 30 sekundi i poslati nadležnoj službi putem iste. Svaka prijava mora da sadrži kategoriju, dio grada i adresu.

Aplikaciju prilagođenu Gradu Zvorniku je donirao DVC Solutions kroz projekt “Pametni gradovi ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH”. Projekat se realizuje kroz partnerstvo sa kompanijama Lanaco d.o.o, DVC Solutions d.o.o. u okviru razvojnog programa koji sprovodi Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ), u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa.