Loznica: Nastavljeno postavljanje semaforske signalizacije

Radovima na postavljanju nove semaforske signalizacije duž raskrsnica u Loznici nastavljaju se aktivnosti Gradske uprave na daljoj razradi studije iz Strategije saobraćajne bezbednosti koju je za potrebe grada Loznice izradio Saobraćajni fakultet u Beogradu. Ovih dana, prema uputstvima iz rešenja  Ministarstva saobraćaja   započeto je postavljanje semafora na raskrsnici Pašićeve, Mišićeve i Ulice Miodraga Borisavljevića, kod Muzeja Jadra gde se ukrštaju putevi ka Zajači i Voćnjaku, Banji Koviljači i Malom Zvorniku.

 “Radovi na postavljanju semaforske signalizacije se odvijaju uporedo sa rekonstrukcijom puteva i trgova, gde se poseban značaj na planu dinamičkog i mirujućeg saobraćaja pridaje bezbednosti pešaka oko škola. Uređenost  jedne lokalne samouprave najvidljivija je u odnosu prema najslabijim kategorijama stanovništva kao što su deca i stariji sugrađani, pa je utoliko važnije zalaganje gradonačelnika da se u blizini škola, poput ove četiri  na Cvijićevom trgu izgrađuju pešačke staze, postavljaju zaštitne ograde i na raskrsnice postave semafori jer tu se, u međusmeni nastave, nalazi i do tri hiljade đaka i pešaka. Mi smo ugovore sa izvođačima radova potpisali pre dve godine, ali, kako je ovo put kojim upravlja Javno preduzeće „Putevi Srbije“ zbog složene procedure oko pribavljanja rešenja od Ministarstva saobraćaja, radovi su sada počeli i biće nastavljeni na raskrsnicama kod Srednje ekonomske škole i na Vladića brdu.” – rekao je pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.

Ukupna vrednost radova sa PDV-om je oko 14.800.000 dinara, saopštio je Đokić uz napomenu da je realno očekivanje da će u Loznici, do kraja godine, na raskrsnicama biti aktivno ukupno 11 semafora.