Policajac Zvonko vratio vlasniku novčanik sa 2500 evra

Policajac iz Loznice Zvonko Mitrović, koji iza sebe ima 30 leta efektivnog rada u plavoj uniformi, pronašao je sinoć novčanik u kom je bilo 2500 evra i dokumenta i vratio ga vlasniku Branku Mićiću iz Lozničkog Polja.

Mićić je, kako kaže, krenuo do obližnje menjačnice da razmeni deo deviza i uplati račune, ali kad je stigao, uvideo je da novčanika nema. Bio je, kako kaže, van sebe.

– To se događalo u prometnoj Ulici vojvode Putnika, koja je i deo magistralnog puta Valjevo Loznica, gde je i autobusko stajalište i od jutra do mraka mnoštvo ljudi – kaže Mićić.

– Pomislio sam da nikada neću naći novčanik. Stotinak metara dalje, gde sam izašao iz kola, otišao sam da vidim da li je novčanik ispao dok sam izlazio. Prišao mi je policajac Mitrović i pitao me da li sam nešto izgubio. Rekao sam o čemu je reč. Zatražio je da mu kažem ko sam, šta sam imao u novčaniku. Odmah potom predao mi je novčanik, na moju veliku sreću.

Policajac Mitrović, vozeći automobil, ugledao je na ulici novčanik.Stao je, izašao iz kola i uzeo ga. Sačekao je koji minut, a onda se pojavio Mićić i sve se završilo dobro. 

Za policajca Mitrovića je ovo, kako je sam rekao, „nešto što se podrazumeva i što je obaveza i policajaca i sugrađana“.

Autor teksta: Vladimir Mitrić