Dečiji smeh i graja ispunili letnji amfiteatar

Povodom obeležavanja Dana grada, u amfitetru crkve Pokrova Presvete Bogorodice, Kancelarija za mlade u saradnji sa igraonicom „Lolipop“ i Udruženjem građana „Reč i delo“, organizovala je zabavni sadržaj za najmlađe sugrađane.

Uz zabavne igre koje je sprovela Tijana Jančić, vlasnica igraonice „Lolipop“, mališani su imali priliku da pogledaju dugometražni animirani crtani film „Kralj lavova“.

Deci su pored osveženja obezbeđene kreativne slikovnice sa motivima karaktera iz crtaća „Kralj lavova“, kao i krede u bojama kojima su klinci i klinceze bojili kalupe istoimenog crtanog filma.

Koordinator Kancelarije za mlade Bojan Lučić, ističe da je ovogodišnji program povodom proslave Dana grada najvećim delom posvećen najmlađima.

„Kao što vidimo, veliki broj dece se odazvao i trudićemo se da ove godine odnosno celo leto, deci ponudimo kvalitetne sadržaje kako bi imali svoje leto, „Dečije leto“ sa različitim sportskim, zabavnim sadržajima, kako bi deca mogla da na lep način provode svoje vreme. Ovo je jedan od načina, kao što je bioskop na otvorenom. Takođe je prvi put da sprovodimo ovakvu aktivnost i zaista sam oduševljen. Trudićemo se da u nekom periodu još pomerimo granice i da ponudimo deci različite sadržaje kako bi i deca i njihovi roditelji imali jedan lep vid aktivnosti“, rekao je Lučić.

U amfiteatru crkve bilo je okupljeno oko 300 mališana i roditelja, čime je prostor bio ispunjen dečijim smehom i grajom, a iz perspektive roditelja moglo se zaključiti da su predviđene aktivnosti dečijih sadržaja nešto što veoma raduje kako najmlađe, tako i starije.

Ova manifestacija je uvod u program koji je predviđen za „Dečije leto“, objašnjava Tijana Jančić, vlasnica igraonice Lolipop i jedna od organizatora manifestacije „Dečije leto“


„Zaista bih volela da pozovem svu decu, i sve roditelje da dođu da nam se pridruže svakog ponedeljka od 27.6. jer sadržaj koji planiramo je zaista raznolik. Imaćemo školice sporta, školice muzike, umetničke radionice, škole crtanja, plesne škole, kreativne radionice. Zaista smo osmislili veliki i zaista zanimljiv sadržaj za našu decu, da im ulepšamo ovo leto i da se potrudimo da se svi okupljamo ovako na otvorenom, van tv ekrana i da radimo neke zaista lepe i korisne stvari za našu decu, kazala je Jančić.

Manifestacija „Dečije leto“ počeće od 27. juna, i održavaće se svakog ponedeljka od 20 časova, na istom mestu, amfiteatar crkve Hram Pokrova Presvete Bogorodice.