Lozničanka Olgica Samoilović u Bijeljini prima nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“

  Firma “Hedera Vita”  njena vlasnica, Lozničanka Olgica Samoilović, inače diplomirani ekonomista po obrazovanju, dobitnik je visokog priznanja “Kapetan Miša Anastastijević”, koje tradicionalno dodeljuje novosadska “Media invent” sa univerzitetima u Novom Sadu, Beogradu, Istočnom Srajevu i Banjaluci   privrednim komorama Srbije i Republike Srpske u okviru velike manifestacije “Od kapetana Miše do Nikole Tesle”.

 U obrazloženu nagrade navodi se, pored ostalog, da je Saomilovićevoj “ Bog podario talenat za umetnost, kreiranje, da oseti darove prirode, njihovu korist za ljude i da sve ono što stvori podeli i sa drugima. Nesebično, iskreno  i krajnje čovečno, što nije baš česta pojava, u biznisu, danas”.

 -Prolazeći, realno, trnovit put Olgica je vodila  upornost, istrajnost, znanje i umeće i pomenute vrline uspela je da stvori brendove koji afirmišu i Vukov zavičaj i Srbiju širom sveta, što je i te kakva zadužbina – ističe se u obrazloženju za nagradu.

 Uspela je da, u ovaj posao, kako kažu, unese ono što je najbolje, a njen prvenac, sapun “Hedera Vita”, je jedan od prvih brendova Vukovog zavičaja, koji će, vrlo brzo da preplavi tržišta, sa obe obale Save i Drine, kao i regiona i inostranstva doprinoseći i svakolikom progresu grada i kraja, kao primer kako može da se stvoro ogromna lepeza proizvoda, koji su u 95 odsto slučajevi čisti darovi prirode.

   Priznanje Olgicici biće uručeno  15 juna,na svečanosti, u Narodnoj biblioteci “Filip Višnji” u Bijeljini.

Autor teksta: Vladimir Mitrić