Defile loznickih maturanata

U svečarskom dekoru, veselo i razdragano srednjoškolci Loznice, iz Gimnazije, Tehničke, Ekonomske i Sveti Sava, danas su na Trgu Jovana Cvijića a potom i ulicama grada, sa svojim direktorima i profesorima bili u maturantskom defileu.


Pozdravnu reč uputio je u ime gradonačelnika Vidoja Petrovića, njegov pomoćnik Ljubinko Đokić koji je čestitajući završetak srednjoškolskog obrazovanja istakao da je velika energija koja se ovde vidi samo jedan od ciklusa njihovog srećnog i bezbrižnog života. Poželevši im puno uspeha u daljem akademskom školovanju on je podsetio da je snaga mladosti neodoljiva energija za dalju budućnost.

„Maturanti, srećno! Lozničke ulice zato najlepše izgledaju kada je na njima ovakva reka mladosti. Naš grad je u prošlosti iznedrio brojne velikane u raznorodnim sferama društvenog života, nauke i umetnosti. Loznički maturanti danas se na svakom drugom mestu s ponosom osvrnu na svoje prethodnike. Jedan veći broj od njih je dobijao gradsku stipendiju, a ja im poručujem da i nadalje računaju na svoj grad. Pogotovu oni koji budu vredno učili i usavršavali se, ili postignu odlične rezultate i uspehe“, kazao je Đokić.


Ovo je četvrta godina zaredom od kada se u režiji Turističke organizacije grada Loznice slavi završnica nastave u srednjim školama.
Počinju pripreme za završne ispite i maturske večeri.