Sajam zapošljavanja u Malom Zvorniku

Tražioci posla u opštini Mali Zvornik imali su  priliku da na Sajmu zapošljavanja stupe u direktan kontakt sa poslodavcima kojima su potrebni radnici i predstave svoje kompetencije.

Predsednik opštine, Zoran Jevtić, rekao je da je broj nezaposlenih u toj opštini u poslednji 4-5 godina značajno smanjen dolaskom kompanija Kajra tekstil i Bauvin dekor i napominje da opština ima usvojen Lokalni plan zapošljavanja što je još jedan način za realizaciju mera zapošljavanja u partnerstvu sa Nacionalnom službom.

Među kompanijama koje su se predstavile na sajmu je preduzeće „Minth Automotive Europe“ doo iz Loznice, kojem je potrebno čak 15 različitih profila izvršilaca, među kojima radnici u proizvodnji, knjigovođa, supervizor za ljudske resurse, planer materijala, supervizor proizvodnje, projektnii inženjer, inženjer kvaliteta, inženjer kvaliteta nabavke, tehničar opreme, alatničar, CNC tehničar, tehničar robotike, tehničar merenja, varilac i inspektor kvaliteta.

Preduzeće „Infofin“ iz Malog Zvornika traži kuvara, pomoćnog kuvara i sobarice. Fabrika „Kayra textile“ doo Mali Zvornik izrazila je potrebu za prijemom šivača. Preduzeće “Bauwin Decor“ doo iz Brasine, koje se bavi proizvodnjom PVC stolarije, ima potrebu za prijemom pomoćnih radnika u proizvodnji. Zanatska krojačka radnja „Jana“ iz Donje Borine na Sajmu zapošljavanja u Malom Zvorniku tražila je šivače a preduzeće „Ravnaja“ iz Malog Zvornika bravara, elektrotehničara, električara, rukovaoca jednostavnih građevinskih mašina, bušača-palioca mina i rudarskog tehničara. Firma „Metalno 2012“ doo iz Malog Zvornika iskazala je potrebu za prijemom bravara i zavarivača. Privredno društvo za proizvodnju, promet i usluge „Fasader pro“ doo iz Malog Zvornika takođe traži bravara-montera, molera-fasadera i pomoćne radnike za ove poslove.

Među učesnicima sajma bilo je i preduzeće „Žarkovići“ doo iz Malog Zvornika, koje ima potrebu za prijemom pekara a preduzetnik Mile Nikolić iz Brasine, koji se bavi izgradnjom stambenih objekata, traži radnike svih profila u ovoj oblasti.  Društvo za proizvodnju, promet i usluge „Drina-SNN” doo iz Malog Zvornika iskazalo je potrebu za angažovanjem administrativnog radnika.