Stazama Vuka u nedelju trčalo preko 200 učesnika

Prva trka u prirodi pod nazivom „Stazama Vuka Karadžića“ održana je u nedelju, 29. maja 2022. godine u organizaciji Sportskog udruženja „Loznički trkači“.

Dužina staze je iznosila preko 21 km sa 600 m uspona. Staza je vodila od Saborišta u Tršiću, kroz šumsko područje do manastira Tronoše i nazad u Tršić.

Foto: S.P.

Učešće je uzelo preko 200 zainteresovanih građana.

Najbrža u konkurenciji žena bila je Mišel Vrhovac iz Prnjavora (BiH), koja je stazu od 21. kilometra pretrčala za jedan sat, 58 minuta i 50 sekundi, dok je u muškoj konkurenciji nabrže do cilja stigao Nenad Ristić iz Lazarevca koji je istu deonicu pretrčao za sat i 27 minuta.

Foto: S.P.

Najbržim trkačima medalje su uručili Olivera Jevtić i njen trener Stenli Kipruto.

Jedan od učesnika Miroslav Pešić u komentaru na stranici „Lozničkih trkača“ čestitao je na sjajnoj organizaciji trke.

„Staza je predivna, jedna od najlepših do sada koju sam istrčao sa uživanjem i pogledom na prelepu prirodu. Sve čestitke Tatiani Vasiljević i Branku Jociću, na sjajno organizovanoj trci i svima koji su doprinelida ova trka bude savršena. Najbolje do sada markirana staza, bez i jedne jedine zamerke, okrepe na mestu gde treba da i budu, svega sto je potreno na okrepama. Ljubazni volonteri su odradili sjajan posao.Trka je za svaku preporuku“, napisao je između ostalog Pešić.

Foto: S.P.