Prijem za rukometaše: Istorijski uspeh rezultat timske igre i podrške Grada

Za Muški rukometni klub (MRK) Loznica, koji se nedavno plasirao u Super B ligu, danas je u Gradskoj upravi gradski menadžer Dejan Stalović sa članovima gradskog rukovodstva upriličio prijem za igrače i upravu ovog kluba i čestitao im tom prilikom u ime Grada i gradonačelnika Vidoja Petrovića na ovom izuzetnom uspehu uz želje da ostvaruju još bolje sportske rezultate.

„Ulazak MRK Loznica u Super B ligu je još jedan izuzetan uspeh lozničkog sporta. Bilo bi dobro da se ovi mladi Lozničani stabilizuju u Super B ligi i da u nekoj od narednih godina zaigraju i za Super A ligu. Podsetiću da je ovo godina velikih uspeha lozničkog sporta i to nije slučajno. Izuzetno je važno da razvijamo infrastrukturu na teritoriji grada Loznice i to je nešto povodom čega je gradonačelnik Vidoje Petrović sa svojim saradnicima napravio koncept razvoja sporta. Ulagali smo u hale u Banji Koviljači i Lešnici, zatim u UFK Lagator i druge sportske objekte i terene. Kada smo stvorili preduslove za rad, treniranje i vežbanje, kroz konstantno uvećanje sredstava u budžetu za sport, omogućili smo da svi naši klubovi napreduju što loznička sportska javnost zaista primećuje u ovoj godini. Imamo izuzetne rezultate i u futsalu, u fudbalu, u rukometu i drugim sportovima“– istakao je on i podsetio i na druge značajne projekte u oblasti sporta koji su u toku ili tek treba da se realizuju.

„Tu je i izgradnja stadiona po UEFA 4 standardima, uskoro počinje i izgradnja atletskog stadiona, gotovi su projekti za fiskulturne sale u Gimnaziji „Vuk Karadžić“ i Jadranskoj Lešnici tako da za loznički sport tek dolaze najbolji dani“ – ukazao je Stalović.


Predsednik MRK Loznica Zoran Mihajlović istakao je da je plasman MRK Loznica u Super B ligu je istorijski uspeh za loznički rukomet jer je izvojevan bez ijednog poraza i u ligaškom takmičenju i u plej ofu i zahvalio se tom prilikom gradonačelniku Loznice i Gradskoj upravi na podršci koji su dobili.

„Opravdali smo sva uložena sredstva i nadam se da ćemo imati podršku i u narednom periodu da se stabilizujemo. Naš plan je da se za četiri godine, kada će biti 70 godina od osnivanja MRK Loznica, plasiramo u Super ligu. Mislio sam da je podrška lokalnih samouprava sportskim klubovima nešto što se podrazumeva, ali sam nakon niza utakmica i takmičenja shvatio da i veći gradovi ne izdvajaju tolika sredstva za sport tako da je Gradska uprava Loznica po pitanju ulaganja u sport, siguran sam, vodeći grad u Zapadnoj Srbiji“ – zaključio je predsednik MRK Loznica.


Trener Milan Nedeljković kazao je da svi sportski uspesi nisu toliko važni nego kada uspeh napravite u svom gradu.

„Ovo mi je do sada najdraži uspeh. Vratili smo publiku u loznički sport jer sada sve veći broj gledalaca dolazi u halu Lagator da gleda utakmice u futsalu, fudbalu, rukometu i druge sportove“ – istakao je Nedeljković.


Igrač MRK Loznica Nikola Stefanović ukazao je da je 20 pobeda na svih 20 odigranih utakmica zaista veliki uspeh i zahvalio se svojim saigračima, predsedniku i treneru kluba na svemu što su postigli zajedničkim zalaganjem navodeći da u bliskoj budućnosti očekuju još bolje rezultate.


Željko Kukić, član MRK Loznica i trener Rukometne reprezentacije gluvih i nagluvih Srbije, koja je nedavno osvojila bronzu na Olimpijadi u Brazilu, istakao je da im je ta medalja kao zlato vredna i dodao su pripreme za Evropsko prvenstvo i Olimpijadu započeli u Loznici zato što im je Gradska uprava dala sportsku halu na korišćenje i obezbedila odliče uslove.