Olgica Samoilović među 100 uspešnih poslovnih žena Srbije

Pošta Srbije proglasila je 26. maja, na svečanosti u Palati Srbija, pobednice svog prvog nacionalnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena”, koji je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije. Predstavnicama najuspešnijih preduzetnica priznanja su uručili Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, i članica konkursne komisije – Draginja Đurić, savetnica grupacije Intesa Sanpaolo za CEE oblast.

Ovo priznanje stiglo je i u Loznicu a dobitnica nagrade je Olgica Samoilović, osnivač i vlasnica kompanije HEDERA VITA .

“ Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što je ovako važna kompanija kao što je Pošta Srbije u našem osnivaču videla potencijal i podržala trud koji je zaista zaslužan za sve naše uspehe” – poručili su iz kompanije Hedera Vita.

  „Pošta Srbije se, u skladu sa svojom ekonomskom i društvenom ulogom i vrednostima za koje se zalaže, nacionalnim konkursom „100 uspešnih poslovnih žena” pridružuje čvrstom opredeljenju i naporima Vlade Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapređenju položaja žena na tržištu rada. Ovaj konkurs naš je doprinos osnaživanju i afirmaciji žena koje su pokazale spremnost da prihvate rizik i pokrenu sopstveni posao, ali i način da ohrabrimo sve dame koje razmišljaju o pokretanju posla.” – rekao je v.d. direktor Pošte Srbije, Zoran Đorđević.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, istakla je da sprovođenje ovog konkursa značajno doprinosi promociji ženskog preduzetništva i osnaživanju žena da pokrenu sopstveni biznis. „Neophodno je da kontinuirano radimo na rešenjima za unapređenje položaja žena, jer to doprinosi i boljoj poslovnoj klimi i rezultatima koja su od ključne važnosti za rast i napredak cele Srbije. Rodna ravnopravnost garantuje ne samo ženama bolje šanse i prilike već i celokupnom društvu”, rekla je ministarka Matić.