U Zvorniku potpisani ugovori za zaposlenje 235 građana

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Miroslav Vujičić, potpisao je 141 ugovor o zapošljavanju sa korisnicima sa područja Zvornika, na osnovu čega će biti uposleno 235 ljudi.

„ Svake godine radimo ovakve projekte, a Zvornik kao lokalna zajednica uzima značajno učešće u našim projektima. Problem nezaposlenosti nije moguće rešiti bez saradnje svih nivoa vlasti. Danas smo formalno potpisali ugovore a sada je na poslodavcima da nađu adekvatnu radnu snagu. Zavod za zapošljavanje, Filijala Zvornik im za to stoji na raspolaganju. Takođe i demobilisani borci koji su potpisali ugovore, na njima ostaje da pronađu najbolji način za realizaciju svojih ideja. Do sada je kroz projekte u Zvorniku u poslednje četiri godine zaposleno 800 lica“ istakao je Vujičić.

Za Zvornik je izuzetno značajno svako novo radno mesto, smatra gradonačelnik Zoran Stevanović.

„Čuli smo dobre podatke a to je da smo u Zvorniku danas dobili više od milion KM za zapošljavanje kroz nekoliko projekata, i to samozapošljavanje, podrška privrednicima, odnosno podrška onima koji će zaposliti mlade ljude da ostvare svoje prvo zaposlenje. Zahvalni smo Republičkom zavodu za zapošljavanje, jer evo svake godine imamo akcije gde su ulaganja u zvorničku privredu od 500.000 do milion KM. Očekujem da će većina ljudi koji su dobili sredstva za zapošljavanje ili samozapošljavanje opstati na tržištu i to je ustvari najvažnije. Nikad se nije desilo da svi ta sredstva kvalitetno utroše u smislu da se snađu na tržištu ali dok ne pokušaju, a i mi sa njima, rezultata neće biti,“ zaključio je gradonačelnik Zvornika.

Za grad Zvornik je po ovom osnovu izdvojeno milion i 125 hiljada KM. Na listi Biroa za zapošljavanje u Zvorniku evidentirano je 3.800 nezaposlenih lica, dok taj broj u Republici Srpskoj iznosi 69.000.