Loznički futsaleri na prijemu kod gradonačelnika

„Najsrdačnije u ime svih Lozničana i svoje ime čestitam ovim divnim mladim ljudima, našim fudbalerima iz Kluba malog fudbala“ Loznica grad 2018“ koji su uspeli da se za izuzetno kratko vreme vinu u najveće visine osvajajući prva mesta iz lige u ligu, do Prve lige Srbije. Na tome niste stali jer sport je nešto što stalno zahteva da se podiže lestvica ciljeva i uspeha pa ste tako i na takmičenju za Kup Srbije u malom fudbalu iz Vranja doneli veliki pobednički pehar koji svakoga od nas čini ponosnim i srećnim. Neizmerno sam zahvalan vama što ste snagom ličnog primera poslali toliko lepih poruka kako najmlađim sugrađanima tako i drugim generacijama”, rekao je na prijemu za fudbalere i stručni štab jednog od najmlađih šampionskih kolektiva u Loznici, Kluba malog fudbala, aktuelnog prvoligaša

„Bavljenje sportom je nešto što je potrebno svakome i zato će grad Loznica uz podršku naše države, od predsednika republike i vlade, nastojati da se iz godine u godinu izgrađuju novi sadržaji sportske infrastrukture kako bi svi imali odlične uslove da se bave sportom“, kaže gradonačelnik.

On podseća da je u završnoj fazi izgradnja gradskog stadiona po standardima UEFA 4, zatim da su izabrani izvođači radova novog Atletskog stadiona koji uskoro počinje da niče u prvoj fazi radova na Lagatoru. Loznica će na potezu sevberozapadne Srbije, do Rume i Mitrovice, biti jedini grad koji će imati svoj atletski stadion a izabrani su i izvođači radova za još neke sportske objekte, poput školske sale u Jadranskoj Lešnici. Za dve do tri sedmice, kako je poručio Petrović, biće raspisan i tender za izgradnju školske sale za lozničku Gimnaziju.


Kako je naglasio, na poslednjem zasedanju Gradskog veća odobren iznos od oko deset miliona dinara kao podrška da se u Tršiću izgradi igralište budućeg stadiona. U ovom trenutku je, kako kaže realno da se kroz tri godine izgradi zatvoreni bazen na Lagatoru čime će biti zaokružena priča da je Loznica jedinstven grad u Srbiji gde je na jednom mestu funkcionalno povezana sportska infrastruktura koja je značajna podrška za afirmaciju sportskog turizma.

Kapiten Kluba malog fudbala Marko Perić je istakao da je u sredu u lozničkom Lagatoru veliki derbi Loznice sa beogradskim Konjarnikom i da se svi nadaju uspehu domaćih, pa je upućen poziv da se u što većem broju Lozničani, a naročito omladina, nađu u publici.
U znak zahvalnosti za sve što je u ime grada stiglo kao podrška ovoj generaciji fudbalera a naročito od prvog gradonačelnika klub je Vidoju Petroviću uručio jednu od stečenih medalja, dok je gradonačelnik, po tradiciji, uručio novčane nagrade sportskim ambasadorima grada, za čije uspehe je stigla i skromna finansijska podrška grada od trista hiljada dinara.