Osnovci trčali stazama Vuka Karadžića

Preko četrdeset učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola učestvovalo je na prvoj trci nazvanoj “Stazama Vuka” koju je organizovalo udruženje Loznički trkači.

U konkurenciji devojčica najbrža je bila Una Mandić, učenica trećeg razreda OŠ „Anta Bogićević“, druga je bila Emilija Marković, četvrti razred OŠ „Vuk Karadžić“, dok je treća na cilj stigla Lana Pavlović, učenica četvrtog razreda OŠ „Anta Bogićević“.

U konkurenciji dečaka prvo mesto je osvojio Kosta Perić, đak četvrtog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, drugi je bio Strahinja Jutošević, takođe učenik 4. razreda OŠ „Anta Bogićević“, a treći Todor Aleksić, učenik drugog razreda te škole.

Prema rečima Branka Jocića iz udruženja “Loznički trkači”, namera je da se u program Đačkog sabora vrate sportske aktivnosti kao što je bio slučaj tokom prvih Đačkih sabora.

“Trka je ovaj put bila promotivnog karaktera pa su zato učestvovali samo učenici lozničkih osnovnih škola a već naredne godine planiramo da to postane tradicionalna manifestacija i da se prijavljuju učenici iz cele Srbije “ – rekao je Jocić.