Hrtkovci: Obilazak radova na izgradnji autoputa Ruma-Šabac

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je sa direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem i čelnicima Šapca, Loznice i Rume obišao gradilište autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, na punktu u Hrtkovcima.

“Ovo je najznačajniji infrastrukturni projekat za Srem, Mačvu i Zapadnu Srbiju, jer će doneti nove investicije i podići ekonomski standard u ovom delu zemlje” –  rekao je Momirović.

„Cilj nam je da do kraja septembra 2024. godine završimo brzu saobraćajnicu od Loznice do Šapca, da povežemo najkvalitetnijom infrastrukturom Zapadnu Srbiju sa autoputem, Koridorom 10, i tek tada možemo da pričamo da naša zemlja, Zapad Srbije, Srem i Mačva imaju najkvalitetniju infrastrukturu kakvu imaju zemlje u Zapadnoj Evropi“ – dodao je minister.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, podsetio je da je magistralni put Loznica-Šabac rađen pre oko 60 godina, a danas je brza saobraćajnica najveći saobraćajni infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije.

“To je snažna podrška privredi i privrednicima i značajno će unaprediti saobraćajnu infrastrukturu cele zemlje.” – rekao je Petrović.

Direktor Koridora je saopštio da je trenutno na ovom poslu angažovano oko 450 ljudi sa više od 150 jedinica mehanizacije.

“Ključni radovi su na mostu gde je završeno preko 78 posto posla a intenzivno se radi na deonici autoputa od Šapca prema Rumi gde se radovi izvode u dužini od oko 12 kilometara.”- objasnio je on.

Radi se na osam mostova, rekao je Antić i podsetio da je dosta urađeno i na deonici brze saobraćajnice od Šapca do Loznice, uz očekivanje da će radovi biti intenzivirani tokom maja.

Ukupna dužina saobraćajnice od Rume do Loznice je 78 kilometara, radovi su počeli 2019. godine a izvođač je azerbejdžanska firma „Azvirt“.