U Loznici radovi na putnoj mreži u punom jeku

Radovi na rekonstrukciji Prešernove i ulice Svetozara Markovića u Mesnoj zajednici (MZ) Filip Kljajić počeli su danas, a tim povodom gradski menadžer Dejan Stalović istakao je da se u Loznici radi 365 dana godišnje i da se u skladu sa tim nastavljaju aktivnosti na infrastrukturnom uređenju u našem gradu.

„Danas se nalazimo u Prešernovoj ulici. Hoću da ponovim ono što je gradonačelnik Vidoje Petrović više puta isticao – akcenat je na uređenju gradskih zona, tamo gde živi veliki broj naših sugrađana i gde je gusta naseljenost. U narednimm danima radovi će se, u vidu koncentričnih krugova, širiti po obodu grada. Ono što odlikuje naš grad je ravnomerna raspoređenost radova. Podsetiću vas da smo ove godine imali radove u Banji Koviljači, Klupcima, Lozničkom Polju. U toku su radovi u Joševi i još nekim mesnima zajednicama“ – kazao je Stalović.


Kako je ukazao, Loznica se ubrzano privredno razvija i zato lokalna samouprava koristi sve mogućnosti i raspoloživa sredstva da što više uradi kada je infrastruktura u pitanju.

„Imamo sve više zaposlenih, a to donosi benefit, sve puniji budžet grada. Kada imamo više novca svakako možemo da izdvojimo više sredstava upravo za ovakve aktivnosti i to je nešto što ćemo forsirati u narednom periodu. Rad na infrastrukturi bio je i ostao jedan od prioriteta Grada Loznice“ – naglasio je Stalović.


Direktor Javnog preduzeća (JP) „Loznica razvoj“ Nikola Dragićević, kazao je da je danas u toku asfaltiranje Prešernove i ulice Svetozara Markovića, ukupne dužine 560 metara i da se ovi radovi sprovode u saradnji sa Savetom MZ Filip Kljajić i meštanima koji su ove dve saobraćajnice naveli kao njihove prioritete.

„Danas uporedo sa radovima u ovoj mesnoj zajednici teku radovi na asfaltiranju i uz MZ Joševa. Do sada su završeni radovi u u Lipničkom Šoru, Lešnici, Kozjaku, Trbušnici, Banji Koviljači i u drugim mesnim zajednicama u seoskom području, sve u skladu sa dogovorima i prioritetima, koje određuju saveti mesnih zajednica i meštani“ – istakao je on.


Prema rečima direktora JP „Loznica razvoj“, u ovoj godini radovi na asfaltiranju i rekonstrukciji ulica započeti su čim su to vremenske prilike dozvolile.

„Do danas je urađeno oko 13.5 kilometara novih asfaltiranih puteva i rekonstruisani su stari kolovozi. Sa aktivnostima nastavljamo dalje. Do kraja godine, u skladu sa planovima i potrebama građana, koje su oni izneli na sastancima sa savetima mesnih zajednica, plan je da bude urađeno oko 40 kilometara puteva, možda i više, u zavisnosti od profila saobraćajnice i širine kolovoza“ – kazao je Dragićević i dodao da je u ovoj godini za rekonstrukciju i izgradnju putne mreže na teritoriji Grada Loznice opredeljeno oko 300 miliona dinara.