Čestitke čelnika Loznice, Zvornika i Malog Zvornika povodom Vaskrsa

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika – Vaskrsenja Hristovog, čestitku sugrađanima – vernicima koji Vaskrs slave u nedelju, 24. aprila 2022. godine, uputio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

„Želim vam da najveći hrišćanski praznik proslavite sa vašim najbližima i najmilijima, vođeni trajnim i neprolaznim vrednostima ljubavi, mira i sloge.
Vaskrs simboliše ponovno rađanje i podseća nas da ne treba da gubimo veru i nadu ni kada je najteže.
Samo zajedničkim snagama i umećem, ujedinjeni oko jedinstvenih ciljeva za dobrobit našeg naroda i naše zemlje, možemo se izboriti za sigurnu budućnost, ne samo nas, već i naših pokolenja.
Neka Vaskrs donese blagostanje i radost u vaše domove i neka vas prati sreća i služi dobro zdravlje! Hristos vaskrse!“, navodi se u čestitki prvog čoveka Loznice.

Uoči najvećeg hrišćanskog praznika, praznika vere i nade u bolje sutra, gradonačelnik Zvornika uputio je čestitku svim Zvorničanima koji obeležavaju Vaskrs po julijanskom kalendaru.

„Želim vam više optimizma i pozitivnog stava. Neka nas ovaj praznik podstakne da budemo bolji, srdačniji i da više pažnje posvećujemo ljudima oko sebe. Potrudimo se oko drugih, počevši od naših najbližih pa do potpunih neznanaca. Želim vam svima miran i blagosloven Vaskrs uz mnogo radosti i zdravlja vama i vašim porodicama. Hristos Vaskrse“, navodi se u čestitki Zorana Stevanovića.

Svim pravoslavnim vernicima predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, čestitao je predstojeći Vaskrs tradicionalnim pozdravom „Mir Božji, Hristos Vaskrse!“ i poželeo da praznične dane provedu u radosti, sa svojim najdražima.

„Povodom najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, u ime opštine Mali Zvornik i u svoje ime, svim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru upućujem najiskrenije čestitke i želim da dane praznika provedete u radosti i blagostanju, sa porodicom i prijateljima. Mir Božji, Hristos Vaskrse!“, navedeno je u čestitki predsednika opštine Mali Zvornik.