Radovi na rekonstrukciji parka iza Sokolane čekaju dogovor

Pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, glavni urbanista Dragana Jovanović i član Gradskog veća Marko Jovanović sastali su se danas u parku iza Sokolane sa stanarima okolnih zgrada kako bi se dogovorili i pronašli najbolje moguće rešenje za uređenje ove parkovske površine u centru grada.
Prema rečima pomoćnika gradonačelnika, mišljenja stanara se razlikuju u pogledu trasiranja saobraćajnice, izgradnje parking mesta i zauzeća zelene površine.

„Uređenje ovog prostora treba da prati želje građana koji ovde žive. Mi pokušavamo s njima da pričamo kako bi se usaglasili i došli do jedinstvenog rešenja. Gradonačelnik Vidoje Petrović je nekoliko puta razgovarao sa njima i mi ne želimo da uradimo ništa što je protiv njihove volje. Ukoliko dođemo do zajedničkog predloga radovi na rekonstrukciji parka će vrlo brzo početi“, istakao je Đokić.


Božo Plavšić, koji već 19 godina živi u ovom stambenom bloku, kazao je da gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem daju velike napore da se reši njihov problem i da ne bude više prašine.

„U zgradama, koje se nalaze u prvom delu parka iza Sokolane, stanari su voljni da se to reši. Zahvaljujemo se našem gradonačelniku na naporima da se park uredi kako bi stanari mogli normalno da žive što obuhvata i izgradnju parkinga samo za stanare, uz minimalnu mesečnu nadoknadu od oko hiljadu dinara, a to je odlična stvar. Nadamo da ćemo se zajednički dogovoriti i realizovati naše predloge uz podršku Grada“, ukazao je Plavšić.


Kako je rekla Radmila Vuković, koja u ovom delu živi od 1974. godine, najveći problem je što se prilikom vožnje automobila neasfaltiranom ulicom podiže mnogo prašina zbog čega stanari tada izbegavaju da otvaraju prozore na stanovima.