Izbori u Srbiji 2022: Otvorena biračka mesta u Loznici

Srbiji će se glasati na 8.255 biračkih mesta, od kojih je 29 mesta u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija. Dijaspora će glasati na 77 biračkih mesta.

Ubacivanje kontrolnih listića na biračkom mestu 51 – Gradska uprava


Na teritoriji grada Loznice izbori se održavaju na 90 biračkih mesta, a u delu jedinstvenog biračkog spiska za teritoriji grada ukupno je upisano 72.998 birača. Birališta su otvorena u 7 časova.


Birači koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu usled teške bolesti, starosti ili invaliditeta, mogu da glasaju van biračkog mesta, na području koje obuhvata biračko mesto, ako o tome obaveste Gradsku izbornu komisiju najkasnije do 10.00 časova, odnosno birački odbor na najkasnije do 11.00 časova.

Biračko mesto 51 otvoreno u 7.00 časova


Gradska izborna komisija će primati obaveštenja birača da žele da glasaju van biračkog mesta, na broj telefona 0638735233.


Birališta se zatvaraju tačno u 20.00 časova.

Najstariji sugrađani prvi su istpunili svoju građansku dužnost i izašli na biralište.

Za predsednika Republike, kao i za narodne poslanike glasaće 6.501.689 birača. Isti je broj štampanih listića na kojima će građani zaokruživati svoj izbor. Većina će zaokruživati dva listića, a u Beogradu, Boru i 12 opština gde se održavaju i lokalni izbori – tri.

Na predsedničkim izborima na glasačkom listiću je osam kandidata, a na vanrednim parlamentarnim 19 lista.

Svi građani trebalo bi da su dobili poziv za glasanje, međutim i bez njega može da se glasa uz ličnu kartu ili pasoš.


Ukoliko ipak primete bilo kakve nepravilnosti, građani treba da se obrate Izbornoj komisiji ili MUP-u.


OEBS danas izbore prati sa 265 posmatrača iz 41 zemlje članice, od otvaranja biračkih mesta, glasanja do prebrojavanja glasova.