Posthumno objavljena pesma Sinana Sakića

Nova pesma Sinana Sakića pod nazivom „Ne ide“, za koju je tekst napisala Suzana Popović dostupna je na Jutjubu.

Obožavaoci pokojnog pevača, poreklom iz Loznice, oduševljeni su ovom numerom koja je za par sati od objavljivanja zaradila veliki broj pregleda i pozitivnih komentara.

U opisu spota je i prateći tekst Sinanove supruge Sabine.

„Život je pun iznenađenja i nikada ne znaš šta ti novi dan donosi. Zato se moraš truditi da iskoristiš svaki trenutak koji ti je Bog dao.

Niko ovo bolje nije razumeo od našeg Sinana, čoveka koji je otvorenim srcem išao kroz život, prihvatao sve lepote, ali i udarce na nogama, ne ponevši se u dobru niti se ponizivši u zlu. Njegova dobra i plemenita duša dotakla je svakoga koga je upoznao, kao i milione onih koji su voleli njegove pesme i zbog toga smo ponosni što smo ga imali.

Ali neke stvari ne odlučujemo mi, nego sudbina. Tako je sudbina očigledno odlučila da on 2012., pre deset godina, nakon što je priveo kraju svoj album, odluči da nijedna od tih pesama ne ugleda svetlost dana. Nekoliko meseci potom, bolest je počela da uzima svoj danak i posle boravka u bolnici Sinan je snimio potpuno nove pesme. Kako se naš život promenio u godinama koje su usledile, znaju svi. Sinanovim odlaskom, izgubili smo supruga, oca, dedu, prijatelja, nekoga na koga se možemo osloniti… Ugasilo se sunce koje je obasjavalo naše živote i u tom mraku jedino što je ostalo da sve vreme živi nesmanjenim intenzitetom bila su njegova dela koja će trajati do večnosti.

A ostalo je i njegovo neobjavljeno delo… Taj album kome nije bilo suđeno da se čuje kada je snimljen, već da sada podseti sve one koji su ga voleli na njegovu umetnost i dušu koju je utkao u svaki stih koji je otpevao. Zato je 4. april dan kada će njegov neobjavljeni album biti pred publikom, datum kada ćemo se boriti da ne tugujemo što smo ga izgubili, već da budemo zahvalni što smo ga imali. I ako se neka suza desi, ta suza je njemu namenjena, jer i on je kroz život i pevao i plakao. Često oboje istovremeno…

Za sve ovo, veliku zahvalnost dugujemo kući „EMDC Network“ koja je u potpunosti stala iza projekta, zahvaljujući kojima će pesme dobiti tretman kakav zaslužuju, kao i spotove koji će biti urađeni za svaku od pesama u saradnji sa „NEW ERA“ produkcijom. Ali, najveća zahvalnost od svih nas ide vama, koji ste Sinana voleli i pratili za života i koji i danas čuvate sećanje na njega i volite njegove pesme. Vama su ovi, njegovi poslednji stihovi koje je otpevao i namenjeni…“, navodi se u tekstu Sabine Sakić.