Pred nama sedmica vrhunskog sporta

Na konferenciji u Ustanovi za fizičku kulturu „Lagator“, održanoj u ponedeljak, 27. marta 2022. godine, gradski menadžer Dejan Stalović, član Gradskog veća Milan Nedeljković, igrači i predstavnici Fudbalskog kluba „Loznica“, Kluba malog fudbala „Loznica Grad“, Ženskog rukometnog kluba „Loznica Grad“ i Muškog rukometnog kluba „Loznica“ predstavili su izuzetne uspehe koje su postigli u prethodnom periodu na prvenstvima i najavili sportske događaje koji će se odigrati u narednim danima u sportskoj hali „Lagator“.


Prema najavama članova ovih klubova i predstavnika Grada Loznice, u ovoj sedmici Futsal kup Srbije, biće održan u sredu, 30. marta, kada će snage odmeriti KMF „Loznica Grad“ i KMF „Novi Sad“.


U subotu, 2. marta, u 13 časova prvenstvo Regionalne lige u odbojci igraju Ženski odbojkaški klub (ŽOK) „Proleter“ iz Loznice ŽOK „Avala“ Beograd. Istog dana u 17 časova utakmicu u okviru rukometne lige Zapad će igrati i MRK „Loznica“ i „Metalac“ Valjevo dok će u 19 časova utakmicu u Prvoj ligi Srbije odigrati KMF „Loznica Grad“ i KMF „Novi Pazar“.


U nedelju u 17 časova biće održan lokalni derbi između ŽRK „Loznica Grad“ i Omladinski rukometni klub „Loznica“ u okviru regionalnog prvenstva. Ulaz na sve utakmice je besplatan, a Bokserski klub „Loznica“, koji već godinama unazad beleži najbolje rezultate, takođe nastupa u plej ofu.


Gradski menadžer Dejan Stalović izrazio je zadovoljstvo zato što svi loznički klubovi nastupaju sa prvih mesta na svojim tabelama u ligama u kojima se takmiče i čestitao je svim klubovima na postignutim uspesima.

„Ono što je najvažnije je činjenica da smo prepoznali te klubove i izdvojili dovoljnu količinu sredstava da mogu da planiraju svoja takmičenja, da svoje pripreme prilagode i da svi oni na najbolji način promovišu loznički sport“ – rekao je on i poručio sportistima da se fer i sportski bore na terenu za boje svog kluba, našeg grada kako bi se svi zajednički radovali njihovim uspesima.

„Mislim da je dobar momenat da podsetim i obavestim lozničku javnost, da je danas na sednici Gradskog veća na inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića, nama koji smo u sportskim forumima, predstavljeno kako da nađemo pravi način da u skladu sa zakonom, sve ove klubove koji postižu odlične rezultate dodatno nagradimo i motivišemo i nagradimo pored dosadašnje velike podrške rukovodstva Grada, koja će se nastaviti i u narednom periodu“ – zaključio je Stalović.