Najmoderniji Smart City centar gradi se u Loznici

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, danas je sa ministrom Nenadom Popovićem, koji je u Vladi Srbije resorno zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, obišao radove na Inovacionom centru koji se gradi na lokaciji iza Srednje tehničke škole.

„Izgradnjom ovog centra mi pružamo podršku znanju, nauci novim tehnologijama jer, opšte je poznato da je oko dvesta najvećih „IT kompanija“ u svetu krenulo baš od ovakvog modela stručnog potvrđivanja. Završetak radova otvara nove mogućnosti za Loznicu jer će tu biti nosioci naprednih ideja, naučnotehnoloških projekata kao mladi ljudi moći da dobiju prepoznatljive uslove za svoj rad. Raduje me činjenica da naš grad ima Tim za budućnost Loznice u kojem su najbolji studenti, postdiplomci na doktorskim studijama jer su osnovne studije završili sa visokim prosekom ocena iznad devet“, istakao je gradonačelnik Petrović, rekavši da su do sada završeni najsloženiji poslovi na podizanju Inovacionog centra.

Ministar Nenad Popović kaže da će loznički „Start ap“ centar biti najlepši u Srbiji.

„Otvaranjem ovog centra koji očekujem 1. septembra mislim da će Loznica postati jedan novi razvojni i univerzitetski centar. Znajući da su svuda u svetu ovakve naučne baze pored reka, kao i ovde, siguran sam da ćemo u budućnosti o Loznici razgovarati kao mestu koje ima svoje studente i svoje fakultete. Ovo je veliki početak za Loznicu jer mislim da će uz industriju koja se razvija krupnim koracima zahvaljujući rukovodstvu grada na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i njegovim timom, vladom i predsednikom Vučićem koji Loznicu vidi kao geopolitički centar ovog dela Balkana, ovaj grad biti još moderniji i sa još više mladih“, zaključio je ministar za nauku i tehnoliški razvoj dr Nenad Popović.