Predsednik Vučić: Ubrzani razvoj Loznice i Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas, na otvaranju nove fabrike „Minta“ u Loznici, da će ova kineska kompanija za proizvodnju auto-delova otvoriti u Srbiji oko 3.000 radnih mesta.

Vučić je u prisustvu predsedavajuće Mint grupacije, gospođe Vei Čin Lei, njenih saradnika, gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića i predstavnika lokalne samouprave, istakao da je sem infrastrukturnih radova koje država preduzima i investicija koje dolaze u Loznicu, sem autoputa Ruma-Šabac, brze saobraćajnice Šabac-Loznica i obilaznice oko Loznice od 13,6 kilometara, koja je veoma važna i za Mint i za Adient i za srpsku Naturu, veoma važno da nastavimo sa razvojem.

„Verujem da ćemo najveći broj ljudi da zadržimo i da ćemo moći da ojačamo poziciju Srbije u čitavom Podrinju od Bajine Bašte do Loznice“, poručio je Vučić i dodao da izgradnjom obdaništa u Lozničkom Polju, te stadiona od preko 30 miliona evra, nastaju ogromne promene u Loznici.

Predsednik je naglasio i da je Mint predstavio master biznis plan sa ulaganjem od 100 miliona evra, te da planiraju da otvore novu fabriku u Loznici.

– Iz naših fabrika delovi će se ugrađivati u najznačajnije marke automobila poput bentlija, rols-rojsa, audija, ali ovde pre svega tojote, BMV-a i renoa. Izlaziće aluminijumski krovni nosači, aluminijumske obloge za enterijer i eksterijer vozila, aluminijumski okviri za vrata i kutije za akumulatore. Postali smo sedište svetske automobilske industrije. Gde god da krenete i otvorite haubu videćete mnogo delova gde piše „proizvedeno u Srbiji“, ukazao je Vučić.