Manifestacija „Svet žena“

Grad Loznica i Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ od 2002. godine organizuje program pod nazivom Svet žena koji kontinuirano neguje vrednosti i afirmiše stvaralaštvo žena iz raznovrsnih oblasti.

Ovogodišnja manifestacija „Svet žena“ biće svečano otvorena u četvratak 3. marta 2022. godine u sali Vukovog doma kulture u Loznici sa početkom u 19.00 časova.

Manifestaciju će otvoriti Milijana Sakić, msr profesorka srpskog jezika i književnosti. U nastavku programa uslediće koncert „Matija svira Arsena“ u okviru kojeg će čuveni pijanista Matija Dedić izvesti vanvremenske numere jednog od najvećeg kantautora sa ovih prostora – Arsena Dedića (1938-2015), među kojima su „Sve što znaš o meni“, „Moderato kantabile“, „Kuća pored mora“, „Ni ti ni ja“, „Tvoje nježne godine“ i druge.

Matija Dedić, rođen je u Zagrebu, u porodici velikih hrvatskih i jugoslovenskih muzičara Gabi Novak i Arsena Dedića. Diplomirao je u klasi profesora Haralda Nojvirta na Džez akademiji u Gracu. Njegov album „Matija svira Arsena“ iz 2015. godine proglašen je najboljim albumom i ujedno najprodavanijim u Hrvatskoj. Mnogi su mišljenja da se radi o jednom od najboljih instrumentalnih ostvarenja na ovim prostorima poslednjih dvadesetak godina.