Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka koji se obeležava 15. februara, gradski ogranak udruženja „Uvek sa decom“, uz podršku Grada Loznica, u saradnji sa ostalim lokalnim partnerima organizovali su  javni humanitarni skup u centru grada.

Cilj manifestacije je da se podigne svest o malignim oboljenjima kod dece, ali i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – obezbeđivanju roditeljskog kutka, gde će roditelji i deca iz unutrašnjosti Srbije, u pauzama između terapija, moći kvalitetno da provedu vreme.

Udruženje „Uvek sa decom“, već 30 godina obavlja ovu plemenitu i humanu misiju za poboljšanje uslova i mogućnosti lečenja dece obolele od raka, pomažući roditeljima da istraju na tom putu, a od pre dve godine ogranak u Loznici vodi sugrađanka Ivana Gligorić, devojka koja je i sama kao devojčica prošla borbu sa rakom.

U ime gradonačelnika Loznice, reči podrške uputila je članica Gradskog veća Biljana Filipović, istakavši da, pored ove, Grad pruža podršku svim referentnim i transparentnim akcijama, takođe tu je i ustaljena pomoć pojedincima ili porodici kada se nađu u stanju potrebe zbog bolesti.

„U ime naše dece i roditelja želimo da Vas ponese pokretačka snaga i pozitivne misli. Zato, nek’ baloni u nebo lete, nek’ pobednik bude dete“, zaključila je Filipovićeva.