Vučić: Gradimo kilometre nove nade i perspektive

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas je u Mačvanskom Prnjavoru obeležen početak radova na izgradnji brze saobraćajnice Šabac–Loznica, koja je deo  projekta Ruma-Šabac-Loznica.

“ Put će biti završen pre kraja 2024. godine.  Od Beograda do Šapca moći će da se stigne za 45 minuta, do Loznice za sat i 10 minuta “ – poručio je Vučić i dodao da će ovaj projekat ojačati Mačvu i Podrinje, kao i da će privući nove investitore.

“ To će dodatno da podigne ceo Podrinjski kraj i za turizam, i sve drugo. Danas ovde gradimo istoriju” – kazao je Vučić.

„Mi gradimo, i snažimo stabilnu državu. A obećani napredak je tu, ovaj veliki infrastrukturni projekat Mačvi, Jadru, daje bolji život, olakšava život ljudima, lakše ćemo privući investitore, a to znači veće plate i penzije“, rekao je Vučić.

Predsednik je napomenuo da je vrednost kompletnog projekta Ruma-Šabac-Loznica 467,5 miliona evra.

„To su kilometri nove nade i perspektive. To je put u pravom smeru, ka opštem, ekonomskom, kulturnom i svakom napretku, ka bržem ostvarenju slobodnog protoka roba, ljudi, usluga i kapitala“, rekao je Vučić.

“Novi infrastrukturni projekat za ljude ovde znači bolji život, da mogu da ostaju tu gde su rođeni, gde im je dedovina” – poručio je Vučić . On se zahvalio građanima, jer kako kaže, bez njihovih snova, podrške i strpljenja, ne bi mogle da budu sprovedene teške reforme, kojima su stabilizovane javne finansije.

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji Kamil Hasijev izrazio je zahvalnost na pozivu da prisustvuje ovom događaju i istakao da se prijateljski odnosi između Srbije i Azerbejdžana uspešno razvijaju i da su dostigli nivo strateškog partnerstva, a da su zasnovani na principu integriteta i teritorijalnog suvereniteta.

Obeležavanju početka radova prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić i direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.

Ukupna dužina deonice Ruma – Šabac -Loznica je 77 kilometara, od čega je autoput Ruma – Šabac dužine 22 kilometara, a dužina brze saobraćajnice Šabac – Loznica je 55 kilometara.