Nove elektronske usluge dostupne građanima Loznice

Građani Loznice od sada mogu da koriste nove elektronske usluge koje je gradska uprava razvila uz podršku Vlade Švajcarske kroz program Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Loznica je jedna od 35 lokalnih samouprava u Srbiji koja je uz tehničku podršku programa Swiss PRO unapredila kvalitet usluga koje pružaju građanima i privredi.

Podrška lokalnim samoupravama ima za cilj povećanje transparentnosti i efikasnosti u obezbeđivanju bržeg i lakšeg pristupa uslugama i pravima građana.

„Zadovoljstvo nam je što zahvaljujući podršci Vlade Švajcarske, kroz program Swiss PRO, naši sugrađani dobijaju pet novih eUsluga koje su dostupne na portalu eUprava. Obezbeđivanjem eUsluga, Loznica se svrstava među uprave koje štede vreme i novac svojim građanima, ali im i pružaju još jednu mogućnost više da se uključe u njen rad i daju lični doprinos da naša lokalna zajednica još bolje funkcioniše“, istakao je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

Putem portala eUprava, stanovnici Loznice od sada mogu da podnesu zahtev za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo i naknadu za vantelesnu oplodnju ili podnesu predstavke komunalnoj i inspekciji za zaštitu životne sredine.

„Unapređenjem efikasnosti rada lokalne samouprave, građankama i građanima Loznice je omogućeno da brzo i lako, bez čekanja u redovima i dodatnih troškova pristupe javnim uslugama koje su u nadležnosti lokalne samouprave i ostvare određena prava. Loznica je jedna od prvih opština čijih se novih pet eUsluga našlo na portalu eUprave“ – istakla je Maida Jusufović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost programa Swiss PRO.

Kampanja „Da kliknemo zajedno“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).