Svetosavski paketići za decu Loznice

U ime Grada Loznica i gradonačelnika Vidoja Petrovića, jednog od nosilaca Svetosavskog ordena Sinoda Srpske pravoslavne crkve, svim učenicima, njihovom nastavnicima i svim zaposlenim u osnovnim i srednjim školama pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, čestitao je školsku slavu i poželeo uspeh u učenju i radu.

Đokić je podsetio da se Sveti Sava u školama obeležava kao školska slava skoro više od 180 godina, sa prekidima posle Drugog svetskog rata, te na reči blaženopočivšeg patrijarha Irinej – „Put kojim treba da se krećemo, ne treba da tražimo, on je zacrtan i to je svetosavski put“.

Povodom Savindana Grad je po tradiciji upriličio podelu paketića za decu iz osetljivih kategorija, a ove godine u Omladinskom centru poklonima su obradovali 253 mališana.

„Osim na ovako posebne praznike, Grad i te kako brine o ovoj deci. Iz budžeta se finansiraju besplatni udžbenici, prevoz, topli obrok, lični pratilac i td. Mislili smo da, kao i ranijih godina, napravimo malo svečaniju akademiju ali s obzirom na epidemiološke mere morali smo se zaustaviti na ovom formatu“, rekao je Đokić.

Grad doprinosi razvoju hraniteljstva i trenutno na teritoriji Loznice više od 150 dece smešteno je u 105 hraniteljskih porodica i za njih je sa ovom paketićima produžena zimska čarolija, kazala je Snežana Ivanović, edukator i savetnik hraniteljskih porodica lozničke jedinice Centra za smeštaj i usvajanje Beograd.