Božićna radionica za decu u najstarijem lozničkom hramu


Na božićnoj kreativnoj radionici, koja je upriličena u parohijskom domu, okupio se veliki broj dece, a u duhu predstojećih praznika nastala su prava mala umetnička dela.

Nakon večernjeg bogosluženja u hramu Pokrova Presvete Bogorodice, organizovan je defile dece sa panoima koji su izrađivani u školama našeg kraja, tokom godine.

Pored mnogobrojnih igara, u kojima su deca pokazala zavidno znanje, usledilo je i nadmetanje u pevanju pesme „Božić, Božić, blagi dan“, objašnjava sveštenik Jovan Jančić.


„Sinoć smo, slava Bogu, imali prelepu Božićnu radionicu pri našem hramu. Prisustvovao je veliki broj dece koja su sa radošću uzela učešće u radionici. Nakon toga, svi smo otpevali pomenutu pesmu i tako uspešno priveli kraju radionicu. Na kraju, okrepili smo decu, darivajući im kolačiće koje su pripremili učenici ekonomske škole u Loznici, sa svojom profesoricom Dejanom, na čemu im posebno zahvaljujemo“ rekao je Jančić.


U prazničnom raspoloženju sa osmehom i punog srca, dočekujući praznik Rođenja Bogomladenca Hrista,deca, roditelji i sveštenstvo poručuju: Slava Bogu i hvala za sve! Mir Božji, Hristos se rodi!