U Loznici bogat program tokom praznika

Grad Loznica je za Lozničane i sve goste našeg grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika pripremio bogat i raznovrstan program za sve generacije i, moglo bi se reći, za svačiji ukus.

Tradicionalno, prvog dana nove kalendarske godine, biće priređena manifestacija PRIĐI SRCEM, na platou ispred Vukovog doma kulture.

Drugog i trećeg januara biće organizovana Dečija zimska futsal liga Loznice, u hali Lagator.

Za utorak, četvrti dan januara, iz Turističke organizacije najavljuju LilaLo zimsku žurku a nastupiće Dejan Cukić i Spori ritam bend. Žurka počinje u 18 časova na gradskom šetalištu.

Za ljubitelje drugačijeg zvuka već narednog dana, u sredu, 5.januara, na istom mestu, na platou ispred Vukovog doma kulture, koncert će prirediti loznički VOŽD. Početak je takođe u 18 časova.

Na Badnji dan će u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Loznici kao i u Hramu Svetih Apostola Petra i Pavla u Banji Koviljači, biti organizovano paljenje Badnjaka a na dan Božića je planiran svečani defile traktora, na vašarištu u Klupcima.

Narednog dana, u subotu, 8.januara, u Lešnici će biti organizovana Pršutijada a u večernjim satima na lozničkom šetalištu za muzički program biće zadužena DJ Una Andrea.

Dečija zimska futsal liga nastavlja se 8. i 9. januara a za ljubitelje filmske umetnosti u gradskom bioskopu biće organizovane projekcije filmova „Čarolija meseca“ i  „ Trijumf“.

Loznica će i tokom prazničnih dana ponovo biti domaćin važnog sportskog događaja. Naime, poslastica za sportsku publiku biće futsal utakmica između reprezentacija Srbije i Maroka, koja je zakazana za sredu, 12. januar u sportskoj hali Lagator.