Vraćanje života u selo: Potpisani ugovori za kupovinu kuće sa okućnicom

 Na osnovu programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu kuća sa okućnicom na teritoriji Loznice,  potpisani su ugovori sa porodicama koje su ispunjavale uslove predviđene javnim pozivom.

U ime Grada potpisivanju ugovora su prisustvovali Dejan Stalović, gradski menadžer i Vladimir Radojčić, načelnik Gradske uprave.

Podsetimo, nakon prvog konkursa kada je utrošeno milion i 800 hiljada dinara, sredstva su dobile 3 porodice, dok je za drugi konkurs bilo opredeljeno 4 miliona i 200 hiljada dinara.

Prema rečima Dejana Stalovića, ovaj program koji je pokrenut na inicijativu gradonačelnika Petrovića, biće nastavljen i u narednoj godini u cilju da se što većem broju porodica pruži prilika da započnu život na selu.

Jedna od porodica, kojoj su u ovoj godini odobrena sredstva u iznosu od 600 hiljada dinara je i višečlana porodica Sonje i Nebojše Maksimović iz Grnčare.

„Za moju porodicu ova pomoć je od velikog značaja“, rekla je Sonja, koja se sa suprugom i troje dece doselila iz Novog Sada u Loznicu.