Loznica najbolji domaćin Svesrpskog kupa u rukometu, poručili učesnici

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, upriličio je u Gradskoj kući prijem za delegacije dva Saveza petog Svesrpskog kupa u rukometu, koji se održava u našem gradu.

Predsednici Rukometnog saveza Srbije i Republike Srpske, Milena Delić i Marinko Umičević, zahvalili su gradonačelniku Petroviću na srdačnoj dobrodošlici, te izrazili zadovoljstvo što se rukometni turnir održava u Loznici, gradu sporta.

Predsednica Saveza Srbije zaključila je da se u Loznici prepoznaje ideja i želja da se promoviše sport u celini, samim tim i rukomet.

“Bolji grad mislim da nije mogao da se izabere za Svesrpski kup”, kazala je Delićeva.

“Stvarno sam iznenađen, prvi put sam ovde, lep grad, čist, uredan, u ekspanziji. Vidim puno se ulaže u sport, na čemu malo i zavidim”, rekao je Umičević i dodao da bi dosta toga mogli prepisati od gradonačelnika Petrovića.

Prvi čovek grada istakao je koliko je ohrabren, nakon razgovora sa čelnim ljudima ova dva Saveza, sa njihovim pogledima na unapredjenje sporta, kao nešto što se u potpunosti uklapa sa politikom koju vodi Grad Loznica, koja je kompatibilna sa politikom koju vodi naša država.

“Grad Loznica je poslednjih godina puno ulagao u sportsku infrastrukturu, snažnu podršku daje sportskim klubovima i udruženjima, i u potpunosti mogu samo da se složim sa predstavnicima Rukometnog saveza Srbije i Republike Srpske da su pred nama lepi dani u kojima ćemo se sve više baviti sportom, pre svega afirmacijom sporta kao jedne značajne oblasti društvenog života”, kazao je Petrović i završio dikgresijom da je ovo jedan od najlepših načina da se isprati ova, na izmaku, 2021. godina, pričom o sportu.