Skupština Loznice: Van snage prostorni plan, usvojen budžet za 2022.

Skupština Loznice

Lokalni parlament u Loznici usvojio je Odluku o stavljanju van snage Odluke o donošenju prostornog plana grada Loznice od 29. jula 2021. godine. Za ovu odluku glasalo je 46 od 56 odbornika.

Kako je obrazložila predsednica Skupštine grada, Milena Manojlović Knežević, predlog ove Odluke je utvrdilo Gradsko veće Loznice nakon konsultacija sa državnim organima, radnim telima Skupštine i predstavnicima građana.

„Ovakva odluka predstavlja izraz poštovanja volje građana i u skladu je sa jasnim opredeljenjem da je briga o građanima na prvom mestu, kako je nedvosmisleno poručio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prilikom nedavne posete Gornjim Nedeljicama. Istom prilikom je poručio da neće biti doneta nijedna odluka koja nije u skladu sa narodnom voljom. U tom smislu je predsednik Vučić vratio u proceduru dva Zakona čime je jasno stavio do znanja da se oko ključnih pitanja za bolji život svih građana Srbije mora ostvariti široki javni konsenzus i da je ovo država čije institucije moraju raditi po meri građana, uvažavajući mišljenje naroda“ – rekla je predsednica Skupštine.

Odbornici su u nastavku sednice usvojili Odluku o budžetu grada za 2022. godinu. Zoran Tomić, načelnik Odeljenja za finansije, izvestio je da će taj budžet iznositi 3 milijarde i 506 miliona dinara što je najviše  u odnosu na sve prethodne godine. On će biti razvojni i investicioni a oko 30 posto novca je opredeljeno za kapitalno ulaganje, rekao je Tomić.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, naglasio je da je budžet od preko 3,5 milijarde dinara „nešto o čemu nismo mogli ni da sanjamo“ .

„ Uz snažnu podršku države realizujemo sve planirane projekte koji nisu samo lista lepih želja, kako su neki ovde tvrdili, nego je urađeno sve što je planirano a država je uložila više novca nego ikada u istoriji našeg grada. Rastu budžeta je doprinelo i dovodjenje dva strana investitora, Minta i Adienta, zahvaljujući zalaganju predsednika države, Aleksandra Vučića“  – poručio je gradonačelnik Vidoje Petrović.