Priznanje Loznici povodom 100 godina Nacionalne službe za zapošljavanje

Grad Loznica je jedina lokalna samouprava iz Mačvanskog i Kolubarskog okruga dobila zahvalnicu zbog toga što u okviru budžeta svake godine predvidi sredstva da u saradnji sa NSZ realizuje mere kao što su zapošljavanje lica iz grupe teže zaposlivih, javne radove i stručnu praksu.

Povodom 100 godina Nacionalne službe za zapošljavanje, juče je u prostorijama službe u Beogradu, upriličena svečanost na kojoj je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević, uručila zahvalnice preduzećima koja su u prošloj godini zaposlila veći broj lica i lokalnim samoupravama koje su bile vrlo odgovorne u saradnji sa NSZ.

Priznanje u ime gradonačelnika Vidoja Petrovića, koji zbog obaveza nije bio u prilici da prisustvuje, primio je njegov pomoćnik Ljubinko Đokić.

Đokić ističe da je ovo značajno priznanje za naš grad, s obzirom da je Loznica jedna od retkih lokalnih samouprava koja je među prvima formirala lokalni savet za zapošljavanje i od 2004. godine izdvaja sredstva za podsticaje zapošljavanja. Do sada je u te svrhe izdvojeno oko 190 miliona dinara i zaposleno oko 4 700 lica.

„Samo u prošloj godini smo iz budžeta izdvojili 18 miliona i 700 hiljada dinara i zaposlili 141 lice, 114 na određeno i 27 na neodređeno“, rekao je pomoćnik gradonačelnika i dodao da zahvaljujući predsedniku države i novim investitorima u našem gradu, značajno se smanjuje broj nezaposlenih lica.

Priznanje za najuspesnije udruženje u oblasti zaposljavanja osoba sa invaliditetom u 2021. godini, pripalo je lozničkom udruženju osoba sa invaliditetom „Lagator“.