Vanredna situacija proglašena u Malom Zvorniku

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, jutros je, na predlog Opštinskog Štaba za vanredne situacije, doneo odluku o uvođenju vanredne situacije na području te opštine.  

Jevtić je u izjavi za RTV Podrinje rekao da je 40 posto građana i dalje bez električne energije a iz Elektrodistribucije mu je saopšteno da su, od ukupno 82 trafo stanice, 32 još uvek bez napona.

Ekipe Elektrodistribucije u Malom Zvorniku, uz podršku kolega iz Loznice i Novog Sada, i juče su u mesnim zajednicama Radalj, Donja Trešnica i Brasina, nastavile rad na otklanjanju kvarova na elektromreži, koje su prouzrokovale snežne padavine.

Foto: Opština Mali Zvornik

Prema rečima predsednika opštine, Zorana Jevtića, koji je juče obišao radove na području opštine, prioritet u radovima na čišćenju puteva i dalje su deonice od značaja za rad ekipa EPS-a koje vrše osposobljavanje elektrodistributivne mreže, kako bi u što kraćem roku mogle da stignu na lokacije, otklone kvarove i uspostave uredno snabdevanje strujom.

Foto: Opština Mali Zvornik

Jevtić je rekao da je situacija na terenu teška i komplikovana, budući da ima mnogo nepristupačnih deonica i mesta na kojima su stabla pala na put ili pokidala električne vodove i zamolio sugrađane za strpljenje i razumevanje.