Gradsko veće: Uspešna završnica cele poslovne godine

Na zasedanju Gradskog veća u Loznici, kojim je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović, razmatran je predlog zaključka kojim se usvaja Informacija o poslovanju javnih preduzeća, organizacija i ustanova u prvih devet meseci ove godine.

Prema oceni iz Odeljenja za privredu reč je o izuzetno uspešnom poslovnom periodu, boljem nego protekle godine jer su pored realizacije prihoda od 91 odsto, dobre likvidnosti i naplativosti svi kolektivi iz javnog sektora ostvarili pozitivne bilanse. Zato se s dobrim razlogom očekuje uspešna završnica cele poslovne godine, ističe načelnik odeljenja Jovan Miladinović.

Gradsko veće je dalo saglasnost za pružanje novčane pomoći iz ovogodišnjeg budžeta grada za sanaciju velikih oštećenja na stambenim objektima koja su posledica elementarnih nepogoda, olujne kiše i vetrova u tri domaćinstva – Klupcima, Ploči i Loznici. Pri tome, na zasedanju su, uz dobro pripremljene izveštaje odobreni finansijski zahtevi za sredstva iz tekuće budžetske rezerve mesnim zajednicama Donje Nedeljice, Podrinje, Joševa, Stupnica, Donji Dobrić, Filipovići, Tekeriš, Bradić, Tršić, Lipnica, Joševa, Grnčara i Trbušnica.

Prihvaćeni su i zahtevi za finansiranje Svesrpskog rukometnog šampionata u Loznici 22. i 23. decembra i bokserskog turnira „Zlatna rukavica“.

Razmatran je i predlog za donošenje Programa organizovanja taksi prevoza na teritoriji grada za iduću godinu. Shodno zakonskoj proceduri i usklađivanju prema broju stanovnika i taksi stajališta te usluge građanima će aktivno pružati 158 prevoznika.

Na razmatranju je bila i Odluka o preliminarnom odobrenju realizacije godišnjih programa od opšteg interesa u oblasti sporta.