Usvojen predlog Programa rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2022. godinu

Na zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije, kojim je predsedavao gradonačelnik Loznice i komandant Štaba Vidoje Petrović, razmatran je i usvojen Predlog programa rada ovog štaba za 2022. godinu koji će se naći na usvajanju i pred odbornicima Gradske skupštine.


Gradski štab za vanredne situacije danas je razmatrao i informaciju o stanju sa epidemijom „Kovid 19“ u našem gradu, kao i informaciju o spremnosti zimskih službi na održavanju puteva i saobraćajnica. Konstatovano je da su za predstojeći period pored mehanizacije obezbeđene potrebne količine soli, hemikalija i svih vrsta kamena i naloženo da u toku zimskog održavanja puteva, duž školskih i predškolskih ustanova, kao i domova zdravlja, mašine za čišćenje snega budu aktivne pre stvaranja snežnog sloja, kako u gradu, tako i najudaljenijim selima.


Na sednici Štaba usvojen je i zaključak kojim će se ljudskim potencijalima i materijalnim resursima pružiti podrška odeljenjima i ograncima Elektroprivrede Srbije na teritoriji našeg grada, a shodno zaključcima sa sastanka predstavnika lokalnih samouprava Loznice, Malog Zvornika i Krupnja sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Živkom Babovićem. Reč je o planskoj realizaciji preventivnih mera u zimskoj sezoni na teritoriji grada Loznice radi raščišćavanja prostora ispod dalekovoda od šumskog i ostalog rastinja gde će biti angažovana javna komunalna preduzeća, vatrogasna i lovačka udruženja. Oni će biti ispomoć i podrška lozničkoj Elektrodistribuciji u preventivnim i operativnim aktivnostima oko održavanja dalekovodne mreže radi pouzdanog i neprekidnog snabdevanja strujom.