Nagrađene poslovne ideje u Zvorniku

U skladu sa opredeljenjem da unapređuje poslovno okruženje i pruža podršku razvoju preduzetništva Grad Zvornik je realizovao program “Inkubator poslovnih ideja” u saradnji sa Fondacijom „Impakt“.

Mirela Omerović iz Fondacije istakla je da program obuhvata preduzetničku obuku, dodelu bespovratne finansijske podrške, kao i stručnu i mentorsku podršku u skladu sa procenjenim potrebama biznisa.

“Nakon što su zainteresovani kandidati završili obuku i sačinili biznis plan, danas je održana prezentacija i izbor najboljih poslovnih ideja koje su dobile podršku u iznosu od po 5.000 KM za registraciju ili razvoj registrovane delatnosti” – objasnila je Omerović.

Za finansijsku podršku nije bilo moguće konkurisati sa preduzetničkim idejama iz oblasti trgovine i ugostiteljstva.

Program su zajednički finansirali Grad Zvornik i Fondacija „Impakt“ od čega je iz gradskog budžeta izdvojeno 15.000 KM , a učešće Fondacije je 10.000 KM.

Gradonačelnik Zoran Stevanović je poručio da će gradska uprava uvek podsticati razvoj preduzetništva i ovakve projekte koji imaju za cilj da podrže građane u pokretanju nekog posla od kojeg bi jednog dana mogle da žive njihove porodice.

Na teritoriji grada Zvornika na kraju 2020. godine bile su registrovane 794 preduzetničke radnje, dok je zaključno sa 30. junom tekuće godine evidentirano ukupno 856 radnji što pokazuje da se taj sektor oporavlja od negativnih efekata epidemije virusa korona, saopšteno je iz gradske uprave Zvornik.