Realizovana sadnja u okviru projekta „Zelena ideja 2021“

U okviru projekta „Zelena ideja 2021“, koji je sprovelo UG“Svetionik“ uz podršku Kancelarije za mlade uz pomoć Grada Loznice, JKP „Naš dom“ i JP „Loznica razvoj“, na teritoriji našeg grada posađene su sadnice drveta loptastog bagrema i likvidambra. Ovogodišnji projekat osmišljen je sa ciljem da se unapredi gradska sredina, tako što ćemo sadnjom drveća doprineti smanjenju emisija štetnih gasova, ali i oplemeniti naše javne površine.

Ova akcija, samo je jedna u nizu dosadašnjih sprovedenih ekoloških projekata, a mi se, zajedno sa našim građanima čija je podrška uvek dobrodošla, radujemo predstojećim projektima. Podsećamo da je projekat „Zelena ideja 2021“ podržan programom „Šta nam teško“, uz podršku Centra za građansko delovanje iz obrenovca a uz podršku Ministarstva omladine i sporta koji je nacionalni program volontiranja mladih Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, čija je svrha podsticanje aktivizma i volontiranja među mladima, kao i omogućavanja doprinosa mladih održivom razvoju lokalnih zajednica i podsticanja prepoznatljivosti volonterskog doprinosa mladih na lokalnom i nacionalnom nivou.

„Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gradu Loznici, KJP“Naš Dom“ i JP“Loznica razvoj“ na podršci u realizaciji projekta“ rekao je koordinator KZM Loznica Bojan Lučić.