Zimska služba u Loznici spremna za reagovanje

Zimska služba koja je u Loznici zadužena za održavanje puteva, staza i javnih površina, u potpunosti je opremljena i spremna za rad.

“Ukoliko dođe do velikih padavina i snežnih nanosa, spremni smo i za odvoženje snega iz centralnih gradskih područja a u udaljenim naseljima putevi i usponi biće posipani rizlom “ – kaže Nikola Dragićević, director JP Loznica razvoj.

“Putevi će biti čišćeni po prioritetima, počev od najfrekventnijih saobraćajnica pored javnih ustanova, Doma zdravlja, škola, obdaništa a nakon toga na red dolaze putevi i površine drugog reda. Obezbedili smo 70 tona industrijske soli za posipanje puteva kao i dovoljne količine mešavine šljake i rizle” – dodao je Dragićević.

“Mi smo jedno od retkih preduzeća u Srbiji koje može da kaže da spremno dočekuje zimsku sezonu sa svom potrebnom mehanizacijom i ljudstvom i sneg nas neće iznenaditi“- izjavio je direktor JKP Naš Dom, Janko Aleksić.

“Za održavanje staza, trotoara i javnih površina imamo 10 specijalizovanih vozila sa raonicima I daskama za sneg, vozila za posipanje soli i rizle, 60 kubika peska, 13 tona industrijske soli I 2 tone hemijskih preparate za tu namenu” – dodao je Ivan Gordanić, rukovodilac Sektora za tehničke poslove u JKP Naš Dom.

Po nalogu JP Loznica razvoj  posao obavljaju ekipe JKP Naš dom i PP Stobex.

Zimska služba u Loznici brinuće o prohodnosti 325 kilometara puteva, zimsko održavanje počelo je 1. novembra a do kraja zimske sezone na snazi će biti i dvadesetčetvoročasovna dežurstva, poručeno je iz nadležnog preduzeća.