Loznica sufinansira kupovinu seoskih kuća

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, inicirao je donošenje odluke o dodeli bespovratnih sredstava mladim porodicama za kupovinu kuća na seoskom području u cilju povratka mladih na selo.

Za kupovinu, izgradnju ili rekonstrukciju kuće sa okućnicom na seoskom području neto površine do 100 kvadratnih metara, odnosno do 20 kvadratnih metara po članu porodice, prema odluci gradskog Veća, u aprilu je raspisan javni poziv na koji su mogli da se jave supružnici ili samohrani roditelji starosti do 43 godine sa jednim ili više maloletne dece.

U gradskoj upravi ugovore je u ime Grada potpisao načelnik gradske uprave, Vladimir Radojčić, koji je objasnio da je za ovaj javni poziv opredeljeno milion i 800 hiljada dinara a sredstva su dobile 3 porodice kojima je dodeljeno po 600 hiljada dinara.

S obzirom da su rebalansom budžeta opredeljena dodatna sredstva za ovu namenu, na raspolaganju je fond od 4,2 miliona dinara i uskoro će biti raspisan još jedan javni poziv, saopštio je načelnik gradske uprave u Loznici.