Deca osnovnih lozničkih škola učesnici takmičenja „Brzinom do zvezda“

Loznica je danas bila domaćin takmičenja koje organizuje Atletski savez Srbije, pod nazivom “Brzinom do zvezda”.

Na takmičenju su očestvovali učenici trećeg i četvrtog razreda lozničkih osnovnih škola, koji su se nadmetali za što bolji plasman, jer će po osam najbržih devojčica i dečaka predstavljati svoj grad u višem rangu takmičenja.

Pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, prisustvovao je takmičenju u UFK Lagator, i istako da Loznica na sport gleda kao na kategoriju od posebnog društvenog značaja.

„Mladi jesu naš resurs, potencijal i sveobuhvatna briga za omladinu jeste naš prioritet”, rekao je Đokić i naglasio da je jedan od ciljeva Loznice i gradonačelnika podrška projektima koji imaju zadatak da promovišu sport.

Osmi ciklus takmičenja “Brzinom do zvezda” startovao je u septembru, u 62 grada i opštine, a Loznica je fantastičnim sportskim duhom i organizacijom postala kandidat za jedan od tri grada lidera u budućnosti, rekao je, na početku takmičenja, ispred Saveza Nemanja Ilić, koordinator projekta.

Podrška Loznice Atletskom savezu Srbije i gradskom Atletskom klubu u organizaciji manifestacije preteča je budućeg atletskog stadiona koji će biti izgrađen u našem gradu, rekao je Milan Nedeljković, član Gradskog veća, resorno zadužen za sport.

Projektom “Brzinom do zvezda” obuhvaćeno je 120 hiljada dece, uzrasta devet i deset godina, iz 400 škola sa teritorije šest regiona Srbije.

Za sve učesnike obezbeđene su majice i diplome, a za najbolje i vredne nagrade i učešće na republičkom takmičenju u Beogradu. Generalni sponzor takmičenja je kompanija “Telenor”.