Mali Zvornik primer dobre prakse za brigu o porodici

Pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić, istakla je tokom radne posete Malom Zvorniku, da demografska politika pored finansijske pomoći porodici s decom podrazumeva niz drugih mera, a Mali Zvornik je primer dobre prakse kada je reč o izdvajanjima iz opštinskog budžeta.

Posle sastanka pomoćnice ministra sa predsednikom opštine Mali Zvornik, Zoranom Jevtićem, naglašeno je da ovde direktna izdvajanja za porodicu nisu mala.

Za prvo dete roditeljski dodatak iz lokalnog budžeta je 55.000 dinara, za drugo 65.000, a za treće 75.000 dinara. Svako novorođenče dobija paket bebi-opreme u vrednosti od 5.000 dinara, auto-sedišta dobijaju sva deca do pet godina starosti, a milion dinara Mali Zvornik izdvaja za mlade bračne parove koji se opredele za kupovinu seoskih kuća i okućnica.

Aleksandra Čamagić se tokom boravka u Malom Zvorniku sastala i sa investitorom iz Turske, Beratom Išaširom, vlasnikom Kompanije „Kajra tekstil“, koja u ovom mestu zapošljava 148 radnika i koji je u dogovoru s lokalnim rukovodstvom najavio otvaranje vrtića u okviru ove fabrike.