U Lešnici održani prvi „Miholjski susreti sela“

Izobilje domaće hrane, rukotvorina, cveća i jesenjih dekoracija, od samog otvaranja učinili su ovu manifestaciju šarenim pejzažom, a kreativnost Lešničana postigla je cilj ove manifestacije, da se sačuva tradicija u selima i podstaknu mladi da ostanu na svojim ognjištima.

Prve Susrete sela u Lešnici svečano su otvorili pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić i v.d. sekretar Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović. Tom prilikom ukazano je na brojna angažovanja u cilju unapređenja sela.

Organizator prvih Miholjskih susreta u Lešnici je Turistička organizacija Grada Loznica. Prisutne je pozdravila direktorica Organizacije, Snežana Perić, istakavši važnost ovakvih skupova koji od zaborava čuvaju izvorne vrednosti srpske tradicije.

U okviru Susreta, pored nadmetanja za najbolji kotlić, održani su turniri u stonom tenisu i šahu, te prikazana demonstracija borilačkih veština, dok su nastupi najmlađih folkloraša privukli najveću pažnju posetilaca.

Uz program za gotovo svaku ciljnu grupu Lešničani su bili dostojni domaćini prvih „Miholjskih susreta sela“ i pripremili podlogu za naredna druženja.

Ovaj projekat pokrenulo je Ministarstvo za brigu o selu, a Grad Loznica  dobio je pola miliona dinara za realizaciju manifestacije. Dodatne troškove snosila je lokalna samouprava.